tag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post2112731408659901130..comments2023-10-03T16:55:02.102+02:00Comments on INSTYTUT DOŚWIADCZEŃ: Tydzień z bazyliąAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01621792790259166103noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-88906397205853964652014-12-19T00:13:03.701+01:002014-12-19T00:13:03.701+01:00O, może tak powinnam zrobić? Kupić kiedyś świeżą i...O, może tak powinnam zrobić? Kupić kiedyś świeżą i dorodną? No a z bazylią... wszystko najlepsze! Twój wariant pesto - kuszący. Sprawdzę, a jak!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01621792790259166103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-4645232784221714002014-12-19T00:12:04.815+01:002014-12-19T00:12:04.815+01:00Czyli to nie tylko kwestia polskich doniczek z Tes...Czyli to nie tylko kwestia polskich doniczek z Tesco! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01621792790259166103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-60195673159836400182014-12-19T00:07:12.237+01:002014-12-19T00:07:12.237+01:00Pesto z Lidla faktycznie zostawia taki posmak, ale...Pesto z Lidla faktycznie zostawia taki posmak, ale moim zdaniem i tak najlepsze, bo nie znoszę z suszonych ziół (wszystkiego, nie tylko pesto). Ale co fakt, to fakt, 15zł/słoik to rarytas jak kawior z Rosji w latach 70-tych!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01621792790259166103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-72860999261270950562014-12-17T22:38:26.057+01:002014-12-17T22:38:26.057+01:00świeża bazylia daje radę i nie zsycha się, gdy nie...świeża bazylia daje radę i nie zsycha się, gdy nie kupujesz jej wtedy, kiedy potrzebujesz, tylko wtedy, gdy w sklepie akurat mają świeżą i dorodną. W domu najlepiej od razu ją opitolić z największych liści ( i zrobić pesto na ten przykład) dzięki temu nie oklapnie i będzie się fajnie rozrastać. No ale podlewać trzeba :)). Pesto uwielbiam, lubię też wersje z rukoli oraz z zielonej pietruszki (gdzieś tam są na blogu), wariacje z pesto są super, można dodawać różnych twardych serów dojrzewających, można kombinować z różnymi rodzajami orzechów. Mniam :)Agata - Ruby Timeshttps://www.blogger.com/profile/07099706487768520427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-25754101948385202712014-12-16T08:35:33.777+01:002014-12-16T08:35:33.777+01:00Zawsze mowie, ze jedyna rzecz, ktora lubie w Genui...Zawsze mowie, ze jedyna rzecz, ktora lubie w Genui, to pesto genovese:).<br /><br />A z uprawa bazylii u nas jest naprawde kiepsko- zajmuje sie nia maz, ale i tak w koncu zdycha.Sabina T.P.https://www.blogger.com/profile/12773853242222991098noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184301996771718992.post-58502470194986347372014-12-16T00:37:31.781+01:002014-12-16T00:37:31.781+01:00Uwielbiam bazylię i pesto, ale to z Lidla zdecydow...Uwielbiam bazylię i pesto, ale to z Lidla zdecydowanie mi nie podchodzi. Słoiczkowe lubię Barilli, mimo tego że do prawdziwego pesto mu ho ho ho, ale i tak jest wspaniałe - tylko kurka, 15 zeta słoik, któryz TM mamy na jeden makaron i od biedy kilka kanapek, noooo...<br /><br />Świeżą bazylię też uwielbiam, ale podobne mam z nią przygody jak Ty - zawsze zdycha. Tym samym raczej kupuję na raz i zżeram. Najbardziej lubię do makaronuz dobrą oliwą właśnie, lodów waniliowych z pieprzem, zwykłej sałatki z pomidorami albo carpaccio z byle czego.<br /><br />I trzymam kciuki za festiwal. Na pewno pójdzie świetnie!<br /><br />Buziaki,<br />z.-Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13484715233823390837noreply@blogger.com